Ξι

Ξι

Ελάχιστα μέτρα από το σημείο που σκάει το κύμα σχηματίζονται χαράδρες πολλών μέτρων από λασπώδες υλικό που συχνά κατολισθαίνει και για το λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα σημεία.

Αυτό το λασπώδες υλικό θεωρείται ότι έχει κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες και πολλοί λουόμενοι πασαλείβονται σε διάφορα μέρη του σώματος και κάνουν λασπόλουτρα σε μικρές αυτοσχέδιες λακκούβες.

Τα νερά είναι πολύ ρηχά για πολλά μέτρα από την παραλία, κάτι που φαντάζει λογικό και με βάση την μορφολογία του εξωτερικού τοπίου.

Έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, ενώ διαθέτει δύο beach bar, εστιατόριο, αλλά και καλαίσθητες ψάθινες ομπρέλες, παρέχοντας στους λουόμενους όλες τις ανέσεις για μια απολαυστική ημέρα στην παραλία. Τέλος, για τους λάτρεις του είδους, μπορεί κανείς να ασχοληθεί με θαλάσσια σπορ, όπως jet ski, θαλάσσιο ski, αλεξίπτωτο, κλπ. αλλά και beach bolley.

H Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του ιονίου πελάγους. Έχει έκταση 781,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό κατά την τελευταία απογραφή γύρω στις 40.000 κατοίκους. Σύμφωνα με την παράδοση το όνομά της προέρχεται από τον πρώτο κάτοικο του νησιού, τον μυθικό ήρωα Κέφαλο. Θεωρείται ότι προήλθε κατά την διάρκεια σεισμού, κάτι που πιθανότατα συμβαίνει, καθώς βρίσκεται πάνω στο σεισμικό ρήγμα του Ιονίου. Η Κεφαλονιά έχει να επιδείξει πάρα πολλά αξιοθέατα, ξεκινώντας από το φυσικό τοπίο και τις παραλίες και καταλήγοντας στα σπουδαία δημιουργήματα όσων πέρασαν από αυτήν κατά την διάρκεια των αιώνων. Τα σπουδαιότερα είναι Κάστρο του Αγ. Γεωργίου, το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, το σπήλαιο της Δρογκαράτης, με τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, η Μονή του Αγίου Γερασίμου, οι παραλίες Μύρτος, Αντίσαμος, Ξι, Λουρδάς και πλήθως άλλων.

Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Ένα από τα πιο γνωστά και σπουδαία αξιοθέατα, μεγάλης ιστορικής αξίας για την περιοχή της Λειβαθούς, είναι το κάστρο Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για αξιόλογο Βενετσιάνικο…

Περισσότερα
Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης

Ένα από τα πιο γνωστά και πανέμορφα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς, με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον, είναι το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Πρόκειται για ένα σπήλαιο - λίμνη…

Περισσότερα
Γέφυρα Δεβοσσέτου

Γέφυρα Δεβοσσέτου

Η ιστορική γέφυρα του Αργοστολίου, η γνωστή ως Γέφυρα Δεβοσσέτου, κατασκευάστηκε το 1813 από τον Κάρολο-Φίλιππο De Bosset σε μια προσπάθειά του να αποτρέψει την…

Περισσότερα