Η παραλία των Πετανών

Η παραλία των Πετανών

Οι Πετανοί είναι μια από τις πλέον διάσημες Παραλίες της περιοχής της Παλικής, αλλά και ολόκληρης της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, στην χερσόνησο της Παλικής.

Η διαδρομή από το Ληξούρι μέχρι την παραλία είναι μαγευτική και κατηφορίζοντας προς την παραλία η θέα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με την άγρια ομορφιά που επικρατεί, εμφανίζοντας μπροστά σας μια εικόνα ασύλληπτης ομορφιάς που αιχμαλωτίζει κάθε φαντασία. Το λευκό ψιλό βοτσαλάκι και τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά μαγνητίζουν τον επισκέπτη.

Η οργάνωση της παραλίας είναι άρτια μιας και διαθέτει καντίνα, ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα αλλά και πιο ψηλά με υπέροχη θέα, καφετέρια και ομπρέλες, παρέχοντας έτσι κάθε είδους άνεση και φροντίδα για ευχάριστη διαμονή και διατροφή. Επίσης, έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία.

Το ηλιοβασίλεμα στους Πετανούς είναι μαγευτικό και ο επισκέπτης αξίζει να παραμείνει και να δει τον ήλιο να εξαφανίζεται ανάμεσα στα βουνά. Το όνομα της περιοχής οφείλεται πιθανότατα στα τρεχούμενα νερά που υπάρχουν στην περιοχή ολόκληρο το χρόνο, καθώς αυτή είναι η ονομασία της λέξης Πετανοί στην Ελληνική γλώσσα (από την ομηρική λέξη εΠηΕΤΑΝΟΙ που σημαίνει περιοχή με άφθονα νερά όλη τη διάρκεια του έτους).

H Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του ιονίου πελάγους. Έχει έκταση 781,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό κατά την τελευταία απογραφή γύρω στις 40.000 κατοίκους. Σύμφωνα με την παράδοση το όνομά της προέρχεται από τον πρώτο κάτοικο του νησιού, τον μυθικό ήρωα Κέφαλο. Θεωρείται ότι προήλθε κατά την διάρκεια σεισμού, κάτι που πιθανότατα συμβαίνει, καθώς βρίσκεται πάνω στο σεισμικό ρήγμα του Ιονίου. Η Κεφαλονιά έχει να επιδείξει πάρα πολλά αξιοθέατα, ξεκινώντας από το φυσικό τοπίο και τις παραλίες και καταλήγοντας στα σπουδαία δημιουργήματα όσων πέρασαν από αυτήν κατά την διάρκεια των αιώνων. Τα σπουδαιότερα είναι Κάστρο του Αγ. Γεωργίου, το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, το σπήλαιο της Δρογκαράτης, με τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, η Μονή του Αγίου Γερασίμου, οι παραλίες Μύρτος, Αντίσαμος, Ξι, Λουρδάς και πλήθως άλλων.

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης

Ένα από τα πιο γνωστά και πανέμορφα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς, με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον, είναι το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Πρόκειται για ένα σπήλαιο - λίμνη…

Περισσότερα
Η Λάσση

Η Λάσση

Η χερσόνησος της Λάσσης βρίσκεται 1 χλμ νοτιοδυτικά του Αργοστολίου και είναι μια από τις δημοφιλέστερες περιοχές του νησιού. Ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά, την…

Περισσότερα
Φανάρι Αγίων Θεοδώρων

Φανάρι Αγίων Θεοδώρων

Ένα από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα στην περιοχή του Αργοστολίου και πιο συγκεκριμένα του λεγόμενου γύρου της Λάσσης είναι ο Φάρος των Αγίων Θεοδώρων. Ονομάστηκε…

Περισσότερα